Pernahkah anda mendengar istilah 'Global Village ?. Jika tidak, inilah gambaran yang akan berlaku dalam jangka masa yang terdekat ini Global Village cuba menggambarkan kepada kita bahawa dunia menjadi semakin kecil; bukan kepada saiznya tetapi kepada cara bagaimana manusia berinteraksi dengan manusia lain dan dengan persekitarannya di atas permukaan bumi. Istilah di atas berkaitan pula dengan istilah boarderless world (dunia yang tidak bersempadan) yang cuba menggambarkan keadaan yang sama. Hubungan sesama manusia untuk apa jua urusan, ditadbir dan diurus seolah-olah dalam sebuah kampung - interaksinya dekat, mudah dan dilakukan dalam satu jangka waktu yang singkat.

     Dunia kita kini dan masa-masa yang mendatang ini sedang mengalami satu perubahan yang begitu ketara sekali yang mana teknologi amat mempengaruhi kehidupan kita. Kita dianggap tidak boleh hidup sempurna tanpa bantuan teknologi-teknologi yang canggih dan terkini. Sesiapa sahaja yang tidak menguasai dan mengambil sikap "tak ingin tahu" , akhirnya akan tertinggal. Akhirnya pernyataan yang muncul dan sering digunakan untuk manusia yang bersikap demikian ialah 'menjadi pengimport dan pengguna teknologi'.

  Daripada :-) WebMaster

 
Pihak Webmaster Laman Web ini sedang mengumpul data bekas pelajar Sekolah Menengah Agama Limau-Limauan sejak tahun 1990 sehingga tahun 1998, Jika anda salah seorang bekas pelajar sekolah tersebut  Sila Klik Kat Sini   untuk melengkapkan maklumat diri anda.
(Kerjasama Anda Amat Dihargai).
     
Biodata Album 99 Koleksi Album 2000
Tazkirah Link
               

Buku Tetamu By HaNtuCiNa


< >